Jak hustit lepené míče

Jak správně hustit lepený míč na volejbal, basketbal a nohejbal

Míč ponechte v místnosti o teplotě 15 a více st.C po dobu 12 a více hodin / platí hlavně v zimním období /.
Míč hustit pouze kovovou jehlou. Jehla musí lehce vklouznout do ventilku. Jestli to není možné, tak prosím jehlu jemně potřít olejíčkem /stačí i jemně navlhčit vodou /. Jehlu zastrčit celou. Nezasouvat jehlu násilím. Nepoužívat zdeformovanou jehlu.


Míč nahustit na maximální tlak 0,15 kg/cm2 u míče volejbal / 0,3 u míče basketbal /. Ponechat na 12-24 hodin „natvarovat“.


Míč dohustit na požadovaný tlak. Dostačující je max.0,3 kg/cm2 u míče volejbal / 0,5 u míče basketbal /. Při tomto tlaku je míč příjemný na dotek, má požadovanou kulatost a optimální letové vlastnosti / odskok u basketbalu /. Při vyšším nahuštění / nad 0,32 / bude míč štípat / volejbal /, míč se časem zdeformuje a může dojít k vypoulení míče a k prasknutí místa slepu, popř. i jednotlivého dílku. Tímto se zkrátí životnost míče.
U míčů pro venkovní použití, při hře za vlhka apod., prosím míč osušit savou hadýrkou a ponechat vyschnout v místnosti o teplotě 15 a více st.


Nikdy míč nepřehušťovat. Může dojít k deformaci. Ideální je míč hustit pomalu / hustilka, pomalý kompresor /.